Vi lämnade Norrköping Midsommarafton 2010 och är nu åter i Sverige efter ett fantastiskt år.tisdag 19 juli 2011

Kiel kanalen - Hemlängtan slår till

Precis hur mycket vi har saknat Sverige och hur "mätta" vi har varit på de stora haven slog oss så fort vi slussade in i Keil kanalen från Elbe. I ett slag försvann många av de utmaningar vi har kämpat med det senaste året, men kanske mest de senaste månaderna. Tidvatten, strömmar, vågor, dyningar, kalla havsvindar och långa etapper ligger nu bakom oss och är en del av det fantastiska år vi har varit ute.
Dessa byttes ut mot doften av nyklippt gräs, prunkande grönska och fuktig jord. Svenska fåglar som änder och svanar simmade i kanalen och ett landskap som är precis som ett svenskt sommarlandskap bredde ut sig, man fick en klump i halsen när hemlängtan slog till med full kraft.
 
Vi har nu mindre än 120 distans kvar att segla (lika med en bra dygnsetapp på de långa överfarterna) och vi hoppas vara hemma om 3 dagar.
 
Vi angör Skåne först, där många roliga återseenden väntar, men också lite tråkiga saker att ta tag i. När vi fortsätter upp mot Norrköping vet vi inte just nu men det dröjer minst en vecka.
 
 
 

1 kommentar:

  1. Välkomna hem. Vi ser med glädje fram mot er berättelse på OSK mötet i Linköping i höst. Det ska också bli jättekul att bara träffa er, ni som genomfört det vi andra bara drömmer om och pratar om. Ni är våra hjältar.
    Mvh/ Jan-Åke & Evalotte

    SvaraRadera